600 γρ. κουνουπίδι ωμό
6+2 φρυγανιές αλεσμένες
1/2 φλ. (42 γρ.) βρώμη αλεσμένη σε σκόνη
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
3 κ.σ. άνηθος, ρίγανη
από 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
για το ντιπ:
300 γρ. απαλό τόφου
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. άνηθος
αλάτι
πιπέρι
Κόβω το κουνουπίδι σε μπουκετάκια κ τα βράζω για λίγα λεπτά al dente. Το στραγγίζω κ το αφήνω να κρυώσει. Το πολτοποιώ στο μπλέντερ. Το στίβω με τα δάχτυλα να φύγουν τα υγρά κ το βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά κ ανακατεύω καλά με τα χέρια να ομογενοποιηθούν. Καλύπτω το μπολ με μια μεμβράνη κ το βάζω στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει. Κατόπιν πλάθω την ζύμη σε μακρόστενες μπουκιές, τις πασπαλίζω με φρυγανιά κ τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στον αέρα για 40′ αέρα στους 150C και μετά για άλλα 20′ στους 200C. Στο μεταξύ φτιάχνω το ντιπ. Στραγγίζω καλά το τόφου να φύγει η υγρασία κ το βάζω στο μπλέντερ με όλα τα υλικά. Πολτοποιώ κ αδειάζω σε μπολάκι. Βγάζω το ταψί από τον φούρνο κ αφήνω να κρυώσουν καλά. Τοποθετώ σε μια πιατέλα τις μπουκίτσες κ σερβίρω μαζί με το ντιπ. Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο